Offisielt jusstudent

jBw-fbqQ7t
Da er jeg offisielt blitt student ved det juridiske fakultet i Oslo. Det er fremdeles litt rart at jeg er blitt student, men samtidig er det veldig godt og naturlig. Jeg har akkurat hatt verdens beste uke sammen med mange fantastiske mennesker. Vi fikk utrolig søte og snille faddere som har gjort fadderuka helt super. Vi har hatt mange hyggelige sammenkomster sammen med faddergruppen vår og kost oss med flere ulike leker, ekskursjoner og andre morsomheter. Jeg var blant annet med til et advokatfirma med navn Deloitte, og det var veldig spennende å få se hvor man kan jobbe en dag i fremtiden. Idag hadde jeg min første undervisningstime i rettskilder til fots. Dette er et fag som skal lære oss å bruke ulike rettskilder til å løse rettslige problemer. Virker veldig spennende, og jeg ser frem til neste time i morgen. Nå skal jeg lage middag til min kjære, og kose meg med Prison Break som jeg nylig har oppdaget. Ønsker dere en riktig god mandagskveld.

 

update: exams are coming up

                                                                                                                                                                                  Bildene er fra min instagram de siste fire månedene. @eliisees

 

Hei kjære bloggen! Lenge siden sist. Jeg hadde tenkt at dette skulle bli et sted der jeg kunne oppdatere de jeg savner på hva som foregår i livet mitt, men det ble visst ikke noe av. Den enkle grunnen til dette er at jeg har faktisk ikke gjort noe som helst dette halvåret, som er verdt å dele. I august, september og oktober var jeg kun på jobb, og de dagene jeg ikke var på jobb så satt jeg hjemme og var rett og slett stusselig! Så på serier, leste blogger.. November har gått med til eksamensøving, i og med at jeg ikke klarte å forstå at det var lurt å begynne å lese pensum til den ene av to eksamener før det bare var tre uker igjen til den første. De tre ukene har gått så sykt fort, og nå er eksamen i exphil i morgen klokken ni. Føler meg så sykt uforberedt. Pensum er kjempevanskelig å komme igjennom på egenhånd, og det er alt for mye å holde styr på. Det har seg slik at jeg tenkte dette halvåret fri fra skole skulle være godt å ha, og bare ta noen fag i mellomtiden, frem til jeg skal begynne på rettsvitenskap i januar. Men disse fagene er visst ikke bare noen fag, så jeg har nok å gjøre. Seminarvarianten i begge fag var dessverre fulle, slik at jeg var nødt til å ta disse fagene som selvstudium. Dette er ikke særlig lurt for ei jente med sånn ca. null viljestyrke. Så ja, derfor har det blitt en stressinnspurt for å i det hele tatt komme igjennom pensum. Uff. Gruer meg sånn til i morgen. Håper det går så bra som det kan gå, og at jeg i det minste står. Men, jeg er i allefall en erfaring rikere. Aldri utsett ting jeg skulle ha gjort. En dag blir til en uke, som blir til en måned. Når denne eksamenen er over, så er det bare å begynne med exfac, men i juleferien håper jeg å starte opp bloggen igjen! Jeg vil gjerne dele livet mitt her i Oslo med dere etterhvert. Håper de leserne jeg hadde har lyst til å følge meg igjen når den tid kommer!

 

Håper dere får en fin førjulstid! wedding bells

 

Hei dere ! Vet det er blitt en stund siden jeg sist blogget, men har hatt endel å gjøre ettersom jeg er forlover i søsters bryllup i morgen. Det er helt uvirkelig at alt hun har planlagt og alt vi har gjort gjennom det siste året er over i morgen. For min del gleder jeg meg til at alle hemmlighetene jeg har holdt inne i meg endelig skal komme ut! Hater å holde på hemmligheter, for jeg er så sykt dårlig til å lyve dersom noen spørr meg om hint eller lignende. Uff. I dag har jeg stått opp kjempetidlig og baka rosekake, så den står klar i kjøleskapet i skrivende stund. Skal bare pynte den med fuksia roser i kveld, og så er alt klart. Nå gjenstår det bare å øve på sangene jeg skal synge og talen jeg skal holde. Syngingen går helt fint, men merker at det å holde tale er det litt verre med. Nå skal jeg hoppe i dusjen og stelle meg, fordi nå skal jeg ned og forme øyenbrynene mine. Ønsk meg lykke til!

 

Har du vært forlover før?

birthday party

Er i bursdag til kjæresten nå. Fått kjempegod mat og nå står kake for tur! Håper dere koser dere i kveld dere også !

Rihanna Telenor Arena 2013 - Mother Mary video

 

Begynte helt seriøst nesten å grine når musikken endelig begynte å spille! En helt fantastisk følelse. Skulle ønske jeg kunne på konsert i kveld også. Det er ikke sånn kjempegod lyd på opptaket, men jeg elsker når de drar ned teppet og alle hyler. Fikk et utrolig kick idet hun kom frem på scenen. Er så utrolig glad for at jeg hadde sitteplasser og ikke ståplasser. Selv om jeg skulle ønske jeg også fikk se henne up close. Jeg merket at selv om jeg satt på tribunen så var det ikke langt unna at jeg besvimte. Heldigvis kjøpte jeg meg en liten vifte før vi reiste til lokalet, og det var reddningen for min del. Folk besvimte i ett sett nede i folkemengden. Det var helt forferdelig å se en etter en bli båret ut. Telenor Arena påstår selv at gradene aldri oversteg 30 grader, men det kan jeg virkelig ikke forstå. Det var som å være i en badstue. Til tross for varmen storkoste jeg meg på konsert. Endelig fikk jeg høre henne live, og hun var virkelig så bra som jeg forventet! Betenker meg ikke på å dra å se henne igjen. Bare forhåpentligvis på et litt bedre lokalet enn Telenor Arena.

 

Var du på konsert?

Rihanna!!

 

 

 

Sitter nå i spenning og venter på Rihanna! Blogger mer i morgen. Jeg lover dere bilder fra kveldens konsert! Kos dere i kveld søte lesere, det skal jeg!

rihanna

I morgen skal jeg endelig få se denne dama live på Telenor Arena! Gleder så sykt nå, men det har likevel ikke gått helt opp for meg. Ville ikke ta ståplasser, da det ikke er så viktig for meg å stå så nærme henne som mulig. Det viktigste for meg er å få høre henne synge og kose meg, uten å bli dyttet i alle retninger. Fikk heldigvis billetter i år. Var utrolig skuffet da alle billettene til konserten i forfjor ble utsolgt i løpet av to minutter. Kom ikke engang inn på Billettservice. I år satt vi klare, hele familien, med hver vår data! I år var det jo heller ikke et stort problem å få billetter da, men var greit å være på den sikre siden. Reiser innover med verdens beste storesøster i morgen tidlig og shopper en god del ting til bryllupet hennes før konserten.

 

Kanskje vi sees?

summer

 

I dag har jeg og kjæresten reist opp på Follsjøen og badet og kost oss masse. Det har vært så fantastisk vær i dag, og vannet var helt sykt varmt! Eneste negative med å dra på slike steder for å sole og bade er at det dessverre finnes mange klegg der. Fikk tre kleggstikk på samme benet og to på ryggen. De ble helt sykt store sånne 'blemmer', eller hva jeg skal kalle det, på alle stikkene og de svidde faktisk! Det gikk heldigvis fort over da. Det har virkelig vært en kjempefin sommer så langt i år! Kan ikke huske sist vi hadde så mye sol og fint vær over lengre tid.

 

Har du badet idag?

babies

 

 

Hei søte lesere! I dag har jeg vært så heldig at jeg har fått besøk av to kjempesøte små kattunger. Søsteren min og familien hennes reiste på ferie i dag, så jeg skal passe de to søte nøstene frem til mandag. Dem skal få bo på rommet mitt, så jeg har gjort i stand masse puter de kan kose seg med! Laget to garnnøster til de også som de kunne leke med, og begge storkoser seg. Dem ble dårlige på vei ned til oss, stakkars, men de har endelig kommet seg nå begge to. Den svarte heter Mons og den hvite Mira. De er søsken, og er kjempeglad i hverandre. Dem kan ikke være i forskjellige rom uten at de piper og roper på hverandre! 

 

Har du katt?

Universitetet i OsloFra våren av begynner jeg på Rettsvitenskap på denne vakre skolen midt i hjertet av Oslo. Det har ikke helt gått opp for meg at jeg skal gå inn disse dørene, og at dette er min skole. En rar tanke. Min. Blir både godt og merkelig å skulle gå her. Blir som å starte et helt nytt liv. Men, det er vel kanskje nå livet virkelig starter. Fra høsten av skal jeg jobbe slik at jeg får spart opp litt penger før skolestart, og jeg tenkte å ta exphil/exfac slik at jeg slipper det når studiene starter. På denne måten kan jeg konsentrere meg mer om de fagene som jeg skal konsentrere meg mest om. Dette tror jeg blir noen bra fem år. Ser frem til siste året, da jeg kan ta det året i utlandet. Drømmer om Australia eller USA. Det skal jeg bare gjøre. Ta det siste året i utlandet. Da kan jeg drømme meg bort i fire år om varme strender og sufing, mens jeg egentlig sitter med nesa ned boka. 

 

Skal du studere her?

strawberry daiquiri

Dette er min favoritt sommerdrikk! Den er så utrolig frisk og god, og tar kun få minutter å lage. Jeg tar mange isbiter i bunn av blenderen. Jo fler isbiter, jo tykkere blir drikken. Så tar jeg rundt fem jordbær pr. glass, og drysser et lag med sukker over dersom jorbærene er litt sure. Deretter tar jeg 1 dl Sprite opp i blandingen, og mixer det sammen til en tykk masse. Hvis den blir for tynn tar jeg i litt ekstra isbiter for å få med tykkelse på den. Ønsker du en alkoholfri drikke kan du drikke den slik som dette, hvis ikke blander du opp i slik du selv tror du liker den! Denne er så utrolig god på en varm sommerdag.

 

Har du smakt denne drinken før?

 

 

rose cake
I dag har jeg baket min aller første kake, og ble ganske fornøyd med den! Kjæresten hadde bursdag på mandag, så fant ut at han fortjente en sikkelig god kake. Denne kaken var bare helt fantastisk god, men veldig mektig. Kaken består av tre sjokoladekakelag, med jordbærkrem mellom lagene. Rosene er laget av smørkrem med Royal Blue konditorfarge, toppet med sølvkuler. Oppskriften kan dere finne her.

 

Likte dere kaken?

 

memory laneDa er jeg på plass i Oslo igjen. Akkurat nå sitter jeg i leiligheten til broren min og ser på gamle bilder! Skal på jobbintervju i morgen tidlig, og så kose meg i byen frem til kjæresten min endelig kommer hjem fra USA. Det er en hel måned siden jeg sist så han. Har aldri vært så lenge borte fra hverandre sammenhengende før. Endelig er ventetiden over! Om bare få dager flytter vi inn i leiligheten vår, og da skal jeg nok få tatt masse bilder og dele med dere! Selv har jeg vært to uker i Spania og bare slappet helt av sammen med foreldrene mine. Hadde helt utrolig fint vær hele tiden, bare litt skyet et par dager. Det må man tåle! Vi kommer tross alt fra Norge, der man ikke akkurat er godt vandt fra før. Ettersom tiden etter jeg kom hjem og frem til nå har gått utrolig sakte, har jeg brukt helt sykt mye tid på å sette opp handlelister til leiligheten vår. Dette er en jente som kommer til å være godt forberedt på Ikea til tordagen, mildt sagt!  

summer: must see

Dette er noen utrolige tv-serier jeg bare er nødt til å dele med dere! Jeg er het umulig når jeg først finner serier jeg liker. Helst vil jeg se alle episodene i løpet av en natt, og må derfor vente mange måneder på neste sesong. Mine favoritter det siste året har vært mange, og jeg tenkte å fortelle litt om hver og en av de, slik at dere også kan få gleden av å bli like avhengige som meg!

 


PRETTY LITTLE LIARS - Denne serien er basert på Sara Shepards bøker som på norsk heter Små søte løgnere. Serien handler om fem bestevenninner, og den ene av venninnene, Allison, forsvinner sporløst, og et år senere dukker hun opp igjen, og hun er død. Etter begravelsen mottar alle jentene samtidig en tekstmelding fra den såkalte "A" som truer med å avsløre alle hemmlighetene deres. Jentene prøver alt de kan å finne Allisons morder, men det er ikke så lett med alle hindrene som kommer i veien, deriblant A's stadige trussler. Dette er en kjempespennende serie som jeg vil si er en blanding av mange sjangere. Fordi det er en typisk jenteserie, som Gossip Girl, men det er også en kjempebra drama og spenningsserie. Til tider kan den være utrolig skummel, så det kan være greit å ikke se på de aller verste episodene midt på natten hvis du er litt lettskremt! Det er i alt tre avsluttede sesonger, og sesong fire begynte for en måned siden. Dette er min favorittserie!


 

THE LYING GAME - Denne serien er også basert på en av de andre bokseriene til Sara Shepard. Serien handler om to tvillinger som ble adskilt ved fødselen, da de ble gitt bort. Den ene jenta, Sutton, ble adoptert bort til en styrtrik familie. Den andre jenta, Emma, ble aldri adoptert, og har vært levd hele livet sitt i alt for mange forskjellige fosterhjem. Sutton finner ut av at hun har en tvilling og oppsøker Emma. Sutton vil gjerne finne de biologiske foreldrene deres, og ber Emma ta hennes plass for at hun selv skal finne foreldrene. Dette er en kjempespennende dramaserie. Jeg så en hel sesong av på to dager i fjor sommer, og endelig har sesong to kommet. Anbefales virkelig! 

 REVENGE - Revenge er en serie der Emily Thorne søker hevn etter at faren hennes ble anklaget for å hvitvasking av store mengder penger og ansvarlig for terrorisme. Faren ble funnet skyldig, og ble drept innenfor murene. Emily er overbevist om at faren ikke hadde noe med disse anklagene å gjøre, og at farens tidligere arbeidsgivere, familien Grayson, var de som fikk han felt. Første episode i hver sesong begynner med at man blir kastet rett inn i handlingen. Man ser slutten av sesongen aller først, og så går de tilbake en viss tidsperiode for å forklare hendelsene som førte til avslutningen. Dette er noe som gjør at serien blir utrolig spennende! Også dette er en dramaserie og vi følger Emilys nøye planlagte plan for hvordan hun skal få den hevnen hun ønsker. Endelig har sesong tre kommet, og jeg gjør meg nå klar for mye tv-serietitting. 

 

Question Har du sett noen av disse seriene før?

new life: in oslo

 


Dette er mitt nye bosted i Oslo! Ser så frem til å få flyttet inn og komme inn i mine nye hverdagsrutiner i denne pulserende hovedstaden. Kan ikke engang telle hvor mange timer jeg har brukt på å planlegge møbler, dekor og lignende. Venter bare på at samboeren min skal komme hjem til meg, slik at vi får kommet i gang med vårt nye liv. Sammen. Følelsene jeg sitter med inne i meg er blandet. Fylt av glede og sommerfuglene flyr som gale i magen. Samtidig er det vemodig og skummelt å skulle flytte hjemmefra. Bort fra familien. Bort fra skolen og livet slik jeg kjenner det. Bo et helt annet sted en bestevenninnen. Første jobb. Alt er fullstendig nytt. Heldigvis bor ikke storebror langt unna den nye leiligheten, men likevel. Det blir veldig merkelig. Jeg er voksen nå. Skal betale mine egne regninger, en helt sinnsyk månedsleie, mat og husholdningsartikkeler. Jeg har levd på den såkalte mamma - og pappa banken, så overgangen blir stor. Tenker på alle pengene som skal brukes hver måned. Det verste er at jeg tenker på alle pengene på denne måten; Der gikk husleien ut av bankkontoen.. Det var nesten en iPhone det! Panikken brer seg litt, jeg må innrømme det. Likevel, jeg gleder meg. Det er nå livet virkelig begynner. Det er nå jeg skal utvikle meg fra å være ung til å bli selvstendig og voksen. Mitt navn er Elise, jeg er 18 år og bor i Oslo. På bloggen min finner du innlegg om min hverdag, outfits, innkjøp, og mitt liv i Oslo. Håper du liker den!

+ Legg meg til som venn


Kontakt: elise.sauarlia@hotmail.comDesign laget av Julie Viktoria
hits